BUGL ART: Hidden Structure 1

Onze wereld lijkt een chaos waarin we alleen zien wat we willen zien. Alles lijkt los zand, tijd die door je vingers glipt. Toch schuilt er achter deze werkelijkheid structuur, die zorgt voor samenhang die zorgt voor werkende systemen. Structuren waarmee informatie komt waar het gevraagd wordt. Denk hierbij aan netwerken, internet en haar toepassingen. Maar ook aan immateriƫle structuren als wetten, regels, afspraken die wereldomvattend de maatschappij vorm geven. Structuur geeft houvast, ook al is het niet zichtbaar. De heldere structuur op de kristallen bol wordt afgeschermd door een spiegelende schaal. Van boven is de structuur helder en duidelijk. Van onder is het afgeschermd door een spiegelend beeld waarin de kijker alleen zichzelf ziet. Slechts zelden, alleen onder een bepaalde hoek, is deze structuur van hieraf zichtbaar.

De structuur op de kristallen vorm is gezandstraald en chroomkleurig ingelakt. De chromen spiegelschaal aan de buitenzijde gepolijst, aan de binnenzijde geborsteld. De sokkel is gemaakt van zwart kristal.

Dit BUGL ART object Hidden Structure 01 is ontworpen en ambachtelijk gemaakt in ons atelier. De ambachtelijke technieken zijn voornamelijk handmatige glasbewerkingstechnieken, gecombineerd met machinale bewerkingen in eigen werkplaats. Het bedrijf is volledig Solar Powered.

AFMETINGEN: 15 x 15 x 12 cm. Dit ontwerp kan ook in grotere afmetingen uitgevoerd worden
ONTWERPER: Ronald van de Grift